Letní líčení

středa, června 21, 2017


Slunce na nás vrhá své horké paprsky, dny se lemují vysokými teplotami, letní počasí nás nutí vytáhnout ze skříně krátké sukně i šaty a víkend nás vábí volným časem stráveným na párty. Ať už svůj volný čas trávíme na dece u vody s psími kamarády, či čtením knížky, nebo se snad připravujeme na bazénovou párty s přáteli, či se chystáme na velkou oslavu narozenin na zahradě spojenou s grilováním, letní měsíce nám kladou jednu velkou překážku. Makeup.

Makeup má totiž velkou tendenci se ve vysokých teplotách ztrácet, oční stíny slévat, linky na očích rozmazávat, a jelikož se více potíme, tak i pudrové produkty na obličeji brzy vytváří nepěkné mapky.  Proto je třeba, abychom se správnému výběru produktů věnovali ještě o něco usilovněji, než ve zbytku roku. Abyste měly rozhodování v prodejnách u stojanů tentokrát jednodušší, prozradím vám, jaké produkty se na teplé letní měsíce nejvíce osvědčili mně.


Pravidlem číslo jedna je výběr takových produktů, které toho hodně vydrží, pleť nikterak nezatěžují a velmi lehce a rychle se používají. Na zahradní párty nepotřebujete mít bezchybnou pleť, ale pleť takovou, která bude sjednocená, prozářená a chráněná produktem s SPF. Takovým jednoduchým pomocníkem je třeba BB či CC krém. Mým oblíbencem je CC krém od Astrid. Nanesete ho prsty raz dva a navíc v průběhu dne skvěle drží.  Pokud máte pleť mastnější, zafixujte ho v t-zóně obličeje kvalitním pudrem, například StayMatte od Rimmel či TrueMatch od L’oreal a máte vyhráno.  Teplé měsíce také nahrávají krémovým produktům, po kterých byste obyčejně vůbec nesáhly. Slyšely jste už třeba o krémové tvářencee Miracle Touch od Max Factor anebo tvářence v tužce, Blush Paint od L’oreal? Krémová tvářenky můžete použít nejen na dodání barvičky tvářím, ale bez obav je můžete nanášet i na rty. Navíc, krémové produkty můžete nanášet přes sebe jak je libo - ale pozor! Nikdy je nemíchejte s produkty pudrovými.



Na očích vám ve vysokých teplotách nejlépe vydrží krémové oční stíny. Těmi nejlepšími z drogérie jsou ColorTattoo od Maybelline. Mají velkou škálu odstínů a vybere si mezi nimi ten, kdo má rád odstíny přirozené (On and On Bronze) i ten, kdo rád výrazně modrou (Turquoise Forever) či zlatou (Eternal Gold). Líčení očí také oživíte hravou, výraznou linkou.  Úžasné gelové linky nabízí například Essence. Značka, kterou možná okamžitě přecházíte, ale věřte, že jejich Gel Eyliner si zamilujete. Nejen že jsou tyto linky extrémně pigmentované a skvěle drží, ale navíc jsou voděodolné, takže je žádná vodní bitva v bazénu nerozhodí.


Jdeme pomalu, ale jistě do finále a to znamená jedině, své řasy zvýrazněte voděodolnou řasenkou, kterou nabízí každá značka dekorativní kosmetiky. Pokud se nebojíte výzvy, zkuste v létě zazářit v netradiční verzi, zahoďte svou oblíbenou černě černou a sáhněte po barevné variantě – budete se možná divit, ale na výběr je z odstínů fialové, zelené, růžové i modré.  A pokud se černé nemůžete vzdát, sázkou na jistotu je The Colossal Big Shot řasenka. Rtíkům dopřejte vláhu oblíbeného balzámu na rty – na léto jsou jako dělaná Lip Butter od Labella. Můžete si vybrat například malinové či vanilkové.
Nakonec si do tašky přibalte ještě tělový sprej či parfém, láhev vody, sluneční brýle a termální vodu a užijte si sluneční paprsky plnými doušky!

Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

1 úžasných komentářů

  1. V takovýchhle parnech se nejradši vůbec nemaluju, ale v pracovní dny přece jen musím vypadat reprezentativně, takže taky sahám nejraději po bb krémech.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)