Astrid: Gel vs pěna na holení

pondělí, července 24, 2017

Dobré ráno, 
finišujeme v posledním červencovém týdnu a půlka prázdnin (alespoň těch školních) je za námi. Ať už jste pilný student či tvrdě pracující osoba, tak si zřejmě a to především v letních obdobích parna dáváte záležet na tom, abyste měli čerstvě oholené nožky a další části těla. V poslední době se nám čím dál víc rozrůstá přírodní trend a i když proti němu nejsem, alespoň u mě se prostě pocitu čerstvě oholených nožek nic nevyrovná. 


Předlouhou dobou u nás na trhu převládala nadvláda a nebojím se říci až monopol Gillette nejen na nejrůznější žiletky, strojky, či vosky na holení, ale také na gely na holení. Zase, jedná se o můj subjektivní názor, ale neznám snad nikoho, kdo by jejich produkty nepoužíval. Jednou jsem si koupila gel od Balei a letěl do koše, protože to byla katastrofa. Proto si myslím, že je skvělé, že se česká značka nebojí jít s kůží na trh, roztáhnout křídla a postavit se v boji na proti tak osvědčenému produktu, jako jsou Satin Care gely právě od Gillette. 


Astrid se konkurence nebojí a jde do boje se dvěmi zbraněmi proti růstu chloupků - přináší nejen klasický gel na holení (kolem 80 Kč za 200 ml), ale také krémovou pěnu na holení (cca 60 Kč za 250 ml). Tímto počinem Astrid inovuje svou speciální Femina řadu, určenou pro citlivé partie ženského těla a rovnou jí i rozšiřuje, možná si vaše maminky vzpomenou na to, že pěna existovala již kdysi a dnes se po boku gelu spolu vrací do našich drogérií. 


Obě balení jsou laděna v jemných pastelových barvách, jako ostatní produkty tohoto ražení jsou uchovány v hliníkových nádobách a produkt ven dostanete pomocí tlaku na uzávěr. Chtěla bych všechny upozornit na to, že produkty jsou opravdu velmi hustě natlakované (alespoň ty moje byli) a jen co jsem se vrhla na focení, tak jsem málem přišla o oko, protože mě nenapadlo nic lepšího než testovat sílu střiku směrem na običej :D FAIL. Katastrofu jsem zažehnala, žiju, takže vše v pořádku, jen si prosím dávejte pozor, protože tah je oproti Gillette opravdu mnohonásobný. 


Pěna i gel jsou určeny na holení všech oblastí těla, které si zamanete a jsou navrženy tak, aby vaši pokožku zanechávali jemnou, hladkou a hebkou na dotek. Oba produkty mohou používat i dámy s velmi citlivou pokožkou a nemělo by u nich docházet k žádnému dráždění, začervenání či jakékoli jiné reakci. Nezapomínejte také prosím, že aerosoly jsou nebezpečné a tak produkty skladujte v chladu a řádně uzavřené. 


Rozdíl mezi pěnou a gelem je dost očividný. Gel je klasický, hustý produkt nazelenalé barvy, kterým v jednolité vrstvě pokryjete pokožku a můžete se vrhnout na holení. Dobře se s ním pracuje na již mokré pokožce, i když na rychlý zákrok ho bez obav můžete použít i na pokožku suchou. 
Pěna  je velmi jemná, nabobtnává rychle do neuvěřitelných rozměrů a dle mého je lepší ji použít na opravdu jemné a detailní holení. Není totiž tolik hustá a jakmile ji začnete nanášet na pokožku, jakoby zvadne a výsledný účinek není takový, jaký bych si představovala. Proto bych osobně gel doporučila na klasické holení nožek, či intimních partií a pěnu na holení podpaží. A případně na "zjemnění" jiný oblastí - vždy pak s pokožkou alespoň trošku mokrou. 


Oba produkty mají příjemnou jemnou parfemaci a jsou maximálně funkční. Po použití obou jsem nezaznamenala žádné podráždění, naopak pokožka nebyla vůbec suchá, ale působila velmi jemně i na dotek. Jako jedničku bych z uvedených důvodů označila gel, ale myslím si, že ve finále záleží jen na osobní preferenci a tom, v čem si právě vy samy libujete. 
Až si však příště půjdete pro gel či pěnu na holení, nezapomeňte, že jí teď vyrábí i česká značka a svým nákupem ji podpořte :-)
*
Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

4 úžasných komentářů

  1. Značku Astrid popravdě moc nemusím, ale oba dva produkty vypadají dobře. Gel či pěnu na holení si nejčastěji kupuji od Balei, ale asi vyzkouším i nějaký z těchto dvou produktů :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balea mi přijde dost vysoušející, tohle je oproti tomu bomba!

      Vymazat
  2. Mě víc vyhovuje pěna, než gel. Protože po gelu mám jakoby suché místečka na nohou. :)

    OdpovědětVymazat
  3. No ja si tiež neviem predstaviť zastávať prírodnú módu čo sa nôh týka, hanbila by som sa strašne :D aaa mojou stálicou v géloch na holenie je Balea Aloe Vera...nedráždi a zanechá akoby taký ochranný zjemňujúci film na nohách, no zbožňujem ho. Zatiaľ neprekonal toto ani Gillete. Astrid by som skúsila a porovnala :)
    www.recenzie-kozmetiky.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)