L'oreal: Eye shadow base (báze pod oční stíny)

středa, září 20, 2017

Krásné středeční ráno, 
prozatím se mi daří s úspěchem se vézt v tom rozjetém vlaku a tak vám dnes přináším další recenzi na novinku, která se nedávno objevila na našem trhu. Řeknete si, primer, no jéje, těch je. Pozor, pozor. Jsou jich sice miliony, ale až do nedávna se jednalo výhradně o produkty dražších značek, na které se v drogérii v podstatě nedalo narazit a když už, tak stáli za starou bačkoru. L'oreal se poslední dobou pouští do boje o prodejní místa s vervou a kromě fixačního spreje a pleťového primeru přichází na trh právě s bází pod oční stíny. Jaká je a jestli stojí za to, co už si řekneme v tomto článku.

V první řadě musím říct, že tleskám tomu, že se u nás primer od L'orealu vůbec objevil a tomu, že se ani "drogérková" značka nebojí toho rozšiřovat své portfolio a nabídnou spotřebitelům něco, o čem možná nevěděli, že to potřebují, ale možná si díky tomu vylepší svůj makeup arzenál. Ono totiž moc "nezasvěcených" klasických spotřebitelů ani neví o tom, že něco jako báze pod oční stíny existuje a co se s její pomocí dá vykouzlit. Pokud to tedy náhodou nevíte (vítej neznámý čtenáři), báze pod oční stíny má za úkol stíny zafixovat, udržet je na očním víčku déle, zintenzivnět samotnou barvu očních stínů a jednoduše zamezit tomu, aby se vám ta velká krása v průběhu dne ztrácela. 


L'oreal přichází na trh s jednou variantou oční báze v odstínu 100.  Samotný produkt je jemně zabarvený a má perleťový finish (foto níže). Balení produktu je jednoduché, přesto trefné a padnoucí do L'oral odstínu palet. Plastová nádobka, ve které je produkt umístěn je průhledná, takže vidíte, kolik produktu vám ještě uvnitř zbývá - rukojeť má černou barvu. Odstín je velmi jemný a nenápadný, nemám tedy po nanesení báze na víčko pocit, jako by mi jeho barvu sjednotil (některé báze se touto funkcí pyšní) a vytvořil tak dokonalý podklad pro nanášení stínů. Vždy mám tedy potřebu primer zafixovat buď pudrem, či očním stínem v odstínu mé pleti tak, abych pro následní líčení očí vytvořila dokonalé, jednotné plátno. 


Balení primeru je vymyšleno nápaditě. Báze má totiž jemný a malý aplikátor, takže jí můžete aplikovat rovnou na víčko. Pokud potřebujete více preciznosti, můžete produkt rozetřít a vklepat do pokožky očního okolí prstem (což ostatně doporučuji). Báze se tak do očního víčka lépe vsákne a bude pak oční stín mnohem lépe držet. Tenhle produkt velmi rychle zasychá a vytváří lepidýlko, proto doporučuji aplikovat na jedno očko, to nalíčit a pak se až vrhnout na to druhé.  


Báze má tu skvělou vlastnost, že výdrž očních stínů opravdu prodlouží a zajistí vám, že se nebudou slévat, slézat, hrudkovat a vytvářet na víčkách neplechu. Nemá už však sílu samotné oční stíny zintenzivnět, což je velká škoda, protože mnohé primery to dokážou. Není také dostatečně silná na to, aby udržela pudrové stíny v dešti, na cvičení či při slzení očí (mně bohužel slzí docela dost) a znovu opakuji, některé báze to dokážou (Too Faced, Urban Decay). Proto bych ji označila za milý průměr. Věřím, že mnohým lidem její výkon přijde dostačující, avšak pro ty, kteří již mají několik bází vyzkoušených, se bude zdát poněkud nedokonalá. 



*
Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

2 úžasných komentářů

  1. Textura vypadá docela dobře, ale nezkoušela jsem. Ale pokud opravdu prodlouží výdrž tak je to pecka :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)